August 2019 - Nuna Abdullah Nuna Abdullah: August 2019

SYSTEMA UNTUK GIGI YANG PUTIH,SIHAT DAN BERSERI

Nuna Abdullah | August 31, 2019 | 2 Comments


Hai semua,harini nuna hendak berkongsi tentang salah satu jenama ubat gigi yang  buat nuna jatuh cinta entah berapa kali mungkin berkali kali sampai penat nuna hendak menghitungnya.hehehe.Review kali ini mengenai ubat gigi systema.

Baiklah untuk pengetahuan korang systema merupakan salah satu jenama dibawah syarikat Lion yang mana merupakan salah satu syarikat yang sememangnya khusus dalam oral care yang mana sentiasa mengalami pembaharuan dan inovasi yang khusus untuk kesihatan penjagaan mulut yang terbaik.Bukan biasa biasa produk systema kan.


untuk korang yang baru pertama kali ingin mencuba dan tercari cari ubat gigi yang mampu menyelesaikan masalah yang dihadapi seperti nafas berbau,gigi sensitif, masalah plak yang semakin lama semakin menebal,jangan risau kerana dengan pemakaian ubat gigi systema secara konsisten boleh membantu membuat gigi korang putih,bersih dan sihat.

Nuna sebenarnya keliru waktu pertama kali ingin mencuba ubat gigi systema ini.napa agaknya ye?Tidak lain dan tidak bukan systema mempunyai tiga variasi iaitu systema exyra gum protect,systema extreme clean breath dan systema deep clean whitening.

Setakat ini,nuna telah menggunakan kesemua ketiga tiga variasi ubat gigi tersebut. nuna mempunyai gigi sensitif  ketika memberus gigi pasti akan berdarah sedikit.Jadi setelah menggunakan systema extra gum proctection gusi nuna tidak berdarah lagi,kalau ada pun sedikit sangat dan boleh katakana gusi nuna rasa lebih sihat,bersih dan segar.Bau mint dalam ubat gigi ini menyamankan lagi ketika memberus gigi.Apa yang best plak pada celah gigi nuna tertanggal dengan sendiri.

Apabila gusi dah semakin pulih setelah nuna konsisten pakai hampir3 bulan,jadi nuna cuba pulak extreme clean breath dan deep clean whitening.Kedua duannya sungguh elok dan berbaloi dengan harga yang nuna laburkan.Extreme clean breath akan buat nafas kita jadi segar dan kurang berbau.Sangat sesuai untuk sesiapa yang mempunyai masalah nafas berbau dan hendak hilangkannya.Deep clean whitening pula membuatkan gigi nuna semakin hari semakin bertambah putih dan sihat.Selalu rasa nak senyum dekat orang yang nuna jumpa,sebab rasa yakin dengan gigi sekarang.


Lastly,produk systema sangatlah nuna sarankan cuba sendiri  dan  rasai perbezaanya.Jadi nuna bagi 10/10 bintang untuk produk penjagaan mulut systema.Really recommended to all.






.

RAHSIA BIBIR MERAH BAK DELIMA

Nuna Abdullah | August 06, 2019 | 0 Comments





Assalamualaikum dan hai semua.Pada petang ini baru nuna mempunyai kelapangan untuk membincangkan topik yang sangat rapat dengan kaum hawa khususnya.Topik yang sememangnya sudah lama nuna hendak tulis iaitu mengenai rutin penjagaan bibir.

Bibir yang sihat dan merah adalah dambaan semua wanita.Dengan mempunyai penampilan bibir yang cerah dan bebas daripada kusam dan hitam semestinya akan memberikan lebih keyakinan buat para wanita.Malah dengan memiliki bibir yang hitam menyukarkan kita untuk keluar tanpa mengoleskan gincu.Kadang kala,kita semestinya ingin cepat dan tidak mempunyai masa yang lama untuk bersiap siap.Ditambah pula jika wanita sudah berumahtangga,sudah semestinya masa yang digunakan untuk mempersiapkan diri digunakan untuk menguruskan keluarga.

Oleh sebab itulah,nuna hendak berkongsi serba sedikit tips yang diamalkan untuk memiliki bibir yang cantik,merah dan yang paling penting bibir yang bebas daripada hitam.Nuna tak nak bercakap Panjang,eloklah kita baca apa tips yang nuna hendak berkongsi pada entri kali ini.


Sebenarnya perasan tak kita tak mengamalkan tabiat merokok pun tetapi bibir kita masih berwarna hitam?Sebabnya biasalah kitakan sentiasa keluar ke sana dan kesini atas urusan kerja ataupun menjalani aktiviti seharian akan lebih terdedah kepada pancaran terik matahari.Hal ini kerana bibir kita tidak mempunyai melanin yang berupaya untuk menghalang sinaran uv dan akhirnya menjadikan bibir kita semakin gelap.


Jadi nuna tak nak korang mengalami masalah ini lagi,jom amalkan beberapa petua alami semestinya selamat untuk diamalkan.


1.Sapukan madu

caranya oleskan madu asli ke bibir secara merata dan biarkan selama 15 minit.Selepas 15 minit bersihkan bibir dengan air suam.Amalkan selama beberapa minggu,nanti korang akan rasai perubahannya.Tapi jangan pakai madu sampai tidur mahu pagi esok bangun bibir dah bengkak akibat digigit semut..huhuhuuhu..jangan ok.

2.Mentega/marjerin

Mentega atau marjerin merupakan salah satu cara yang pernah nuna cuba untuk merawat bibir nuna yang kerap merekah dan sedikit hitam akibat produk kosmetik yang tidak sesuai dengan bibir nuna.Jadi setiap malam ,nuna akan selongar dalam peti ais untuk mencari mentega.Selepas itu, oleskan ke bibir selama 15 minit dan bersihkan bibir.

semoga korang semua,boleh mendapat sedikit manfaat dari celoteh nuna pada kali ini dan apa yang paling penting konsisten dalam apa yang dilakukan sangat membantu untuk mendapatkan hasil yang memuaskan.

sehingga jumpa lagi di lain entri.
Nuna Abdullah © . Designed by MaisarahSidi.com