Cara Mudah Buat Senarai Rujukan Format APA di Microsoft Word

Cara Mudah Buat Senarai Rujukan Format APA di Microsoft Word  Pada kesempatan ini saya akan kongsikan pula  cara bagaimana nak buat senarai rujukan atau bibliography di Microsoft Word.  Buat student ini sangat membantu buat and…

CARA BUAT NOMBOR MUKA SURAT DI WORD

Cara Buat Nombor Muka Surat di Word   Masih ada yang mengalami kesukaran terutamanya   student   bagaimana nak mulakan muka surat pertama di helaian kedua, ketiga dan lain-lain. Masalah sama yang pernah saya alami ketika belaja…

SELAMAT DATANG TAHUN BARU 2022

Assalamualaikum dan hai semua... Selamat tahun baru nuna ucapkan kepada semua dan diharapkan pada tahun baru ini membawa kebahagian,murah rezeki dan lebih cemerlang lagi diberkati berbanding tahun lepas di dunia dan akhirat.Aam…

ABAYA CANTIK DUBAI YANG SOPAN

Assalamualaikum dan hai semua... Pada entri kali ini nuna nak kongsikan tentang Abaya untuk para wanita diluar sana.Sangat cantik dan sopan untuk dipakai.Kalau tengok macam kimono pun ada.Jadi abaya ni sesuai dipakai bagi sesia…

BAWAL FAREHA SALE CHANELLA 4.0 BAWAL ANTI KEDUT BY CIKFA I CLAIM BAUCER LIMITED EDITION

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Pada entri kali ini nuna ingin berkongsi mengenai tudung yang sangat best dipakai paling penting anti kedut.Memang best kan senang dan tak perlu gosak.Senang nak pergi mana-mana tak …

2 Langkah Untuk Kekal Di Landasan Bagi Mencapai Impian

Adakah matlamat anda ditetapkan? Adakah anda semua bersedia untuk memulakannya? Adakah anda telah menetapkan beberapa cara untuk menyokong matlamat anda? Apakah yang akan memastikan anda benar-benar kekal di jalan yang anda ingin…

2 Cara Mudah Mengurus Kemarahan Anda

Kemarahan adalah perasaan emosi dan ekspresi yang kita semua miliki dari semasa ke semasa. Setiap daripada kita bertindak balas terhadap kemarahan secara berbeza. Sesetengah orang mungkin berasa sangat mendesak untuk menghancurka…

10 Cara Untuk Mula Mengurus stress dan overthingking

Pada pandangan pertama, nampaknya pemikiran positif dan Attention Deficit Disorder (ADD) tidak ada kaitan antara satu sama lain. Tetapi ramai di antara kita yang mempunyai ADD mengembangkan corak pemikiran negatif kerana kita m…

10 Soalan Yang Perlu Anda Tanya Diri Sendiri: Persediaan Untuk Memperbaiki Diri

Sebagai seorang manusia kita sememangnya tidak lari dari ketidak sempurnaan dalam segala aspek.Oleh sebab itu,kita dituntut untuk sentiasa memperbaiki diri.Berikut adalah 10 soalan yang perlu kita tanya pada diri kita bagi memp…

Visualisasi untuk membina fokus anda

Visualisasi kreatif ialah penggunaan imaginasi seseorang untuk mencipta gambaran mental tentang apa yang ingin anda nyatakan, sekali gus mempengaruhi realiti. Mencipta idea atau gambaran mental dalam otak anda tentang apa yang …

Cara untuk membantu menyembuhkan kesan penderaan kanak-kanak

Menyembuhkan kesan penderaan kanak-kanak adalah proses yang sukar namun penuh harapan. Jika anda didera secara fizikal atau seksual semasa kecil, anda mungkin sering berasa berpecah-belah, keliru, terdedah dan agak huru-hara di…

PERHATIAN YANG IDEAL

Jangan mengeluh atau risau.Fokus saja yang sekarang! Assalamualaikum dan hai semua.Pada entri kali ini nuna ingin mengulas sedikit yang rasanya ramai yang terlepas pandang. "Kekinian" ialah keadaan perhatian yang idea…